سوالات متداول سیستم پلاک خوان

آیا نرم افزار سامانه پلاک خوان شرکت کاملا بومی و فارسی است و قابلیت تغییرات بنا بر درخواست مشتری را دارد؟

نرم افزار پلاک خوان کاملا بومی و فارسی می باشد و متناسب با نیاز مشتریان داخل کشور توسعه یافته است. از جمله این نیازها افزایش دقت تشخیص کاراکترهای مشابه نظیر “س” و “ص” و تمایز اعداد 2 با 7 و 2 با 3 است که هسته پردازشی پلاک خوان برای رفع این نیاز بهینه شده است.
جدای از هسته نرم افزار پلاک خوانی، برای مشاهده آنلاین تصویر خودروی عبوری و پلاک خوانده شده و یا گزارش گیری از اطلاعات ثبت شده ترددهای روزهای گذشته، نرم افزار رابط کاربری ارائه می شود که برای سناریوهای خاص بنا به درخواست مشتری قابلیت تغییر و توسعه دارد. برای مثال می توان قابلیت هایی همچون محاسبه هزینه برای پارکینگ های عمومی، نشان دادن مجوز برای سازمان ها و گزارشات آماری متنوع برای ترددشماری اشاره کرد.

 

کارکرد نرم افزار سیستم با دوربین های تحت شبکه و یا دوربین های آنالوگ به چه نحوی است؟

نرم افزار، قابلیت کارکرد با انواع دوربین تحت شبکه را دارد. از دوربین های آنالوگ هم در صورت اضافه کردن کارت DVR و یا کارت Capture می توان بهره برد ولی به دلیل کیفیت پایین تصویر دوربین های آنالوگ و قیمت بالای کارت های مورد نیاز، استفاده از دوربین های آنالوگ توصیه نمی شود. ناگفته نماند که کیفیت دوربین پلاک خوان نسبت مستقیمی با دقت پلاک خوانی دارد.

 

تفاوت دوربین تحت شبکه (IP) و آنالوگ چیست؟

دوربین های آنالوگ کیفیت تصویر کمتری نسبت به دوربین های تحت شبکه (IP) دارند. به طوری که بهترین دوربین های آنالوگ قدرت تفکیکی معادل ساده ترین دورین های تحت شبکه (IP) دارند. به عنوان مثال یک دوربین خوب آنالوگ D1 در حالت NTSC رزولوشن 720 TvLine دارد که حدودا معادل 0.35 مگاپیکسل می باشد در حالی که یک دوربین تحت شبکه FullHD روزلوشن حدود 2 مگاپیکسل دارد که حدود 5.78 برابر بیشتر است.
برای اتصال دوربین های آنالوگ به سخت افزار، احتیاج به یک کارت سخت افزاری جانبی است (کارت DVR و یا کارت Capture) که مدل های با کیفیت آن قیمت زیادی در مقایسه با قیمت دوربین دارند. این در صورتی است که دوربین های تحت شبکه به راحتی و تنها توسط یک سیم شبکه به سخت افزار متصل می شوند.
امنیت دوربین های تحت شبکه بسیار بالاست و اغلب آن ها قابلیت رمز کردن تصاویر را دارند. در صورتی که تصاویر دوربین های آنالوگ تنها با اتصال یک سیم قابل دسترسی است.
دوربین های آنالوگ قابلیت انتقال تصاویر با کابل در فاصله های زیاد در حدود چند صد متر را دارند. برای انتقال تصاویر دوربین های تحت شبکه می توان از فیبر نوری، رادیو و یا ماژول های انتقال دهنده دیتا بر روی سیم بهره برد.

 

ویژگی های دوربین پلاک خوان چیست و چه دوربینی برای این امر مناسب است؟

هسته پردازش تصویر پلاک خوانی مستقل از دوربین پلاک خوان می باشد اما طبیعتا به هر میزان که تصویر تهیه شده برای پلاک خوانی مناسب تر و با کیفیت بالاتر باشد، نتیجه نهایی مطلوب تری حاصل خواهد شد. بهترین راه حل برای دوربین پلاک خوانی ترکیبی از CCD های حساس به IR و رنگی می باشد که با سیستم نورپردازی نیز یکپارچه و تنظیم شده اند. بدین ترتیب تصویر مادون قرمز تصویر مناسبی جهت پلاک خوانی بوده و تصویر مرئی به عنوان تصویر کمکی و شاهد ثبت می گردد که این ترکیب ایده آل مخصوص پروژه های ITS (سیستم های هوشمند ترافیکی) است. اما در بسیاری از موارد بکارگیری سیستم های ساده، اقتصادی و مقرون به صرفه می باشند و می توان در کاربردهای ساده تر از یک دوربین برای پلاک خوانی استفاده نمود. بدین صورت است که دوربین پلاک خوانی بر اساس قیمت و کیفیت یک طیف گسترده را تشکیل می دهد که به فراخور می توان با فاصله گرفتن از دوربین های صنعتی مخصوص پلاک خوانی به سمت دوربین های نظارتی پیش رفت که در این بین باز هم انواع فاکتورهای لنز، اپتیک، نورپردازی، نوع دوربین نظارتی و … مسائلی هستند که بر روی قیمت وکیفیت اثرگذار خواهند بود. لکن اگر قصد تهیه ایده آل ها را برای یک پروژه پارکینگی نداشته باشیم، تا حد قابل قبولی می توان از دوربین های Axis، Panasonic، Vivotek و یا سایر دوربین های نظارتی تحت شبکه به شرط داشتن برخی مشخصات فنی بهره جست.

 

آیا استفاده از دوربین های تحت شبکه از برندی های دیگر نیز امکان پذیر است؟

با توجه به سابقه استفاده از نرم افزار پلاک خوان، تاکنون دوربین های تحت شبکه متعددی در این رابطه تست و بکارگیری شده اند و در صورت اجبار به استفاده از دوربینی با برند و مدل جدید نیز امکان بررسی آن و اضافه نمودن به نرم افزار وجود دارد. لکن این امر نیاز به یک نمونه از دوربین مدنظر و صرف زمان و یا احیانا هزینه خواهد داشت.

 

موارد کاربرد سیستم پلاک خوان در چه حوزه هایی می تواند مفید باشد؟

  • کنترل تردد پارکینگ های عمومی، پارکینگ های سازمان ها، پارکینگ های مجتمع های تجاری
  • کنترل تردد در ایستگاه های عوارضی، مرزها، گمرک، فرودگاه ها
  • کنترل تردد در تقاطع ها، اتوبان ها و خیابان های اصلی
  • کنترل تردد محدوده طرح ترافیک، زوج و فرد
  • کنترل تردد خطوط ویژه اتوبوس (BRT)، خطوط ویژه تونل ها برای وسایل امدادی
  • کنترل تردد در باسکول ها و مراکز توزین، کارواش ها
  • اخذ عوارض جاده ها و بزرگراه ها به صورت خودکار
  • ردیابی و شناسایی خودروهای سرقتی و تحت تعقیب
  • اندازه گیری تعداد خودروها (ترددشماری) و جریان ترافیکی مسیرهای داخل و خارج شهر

 

آیا می توان دقت پلاک خوانی را به 100% رساند؟

با توجه به قدرت تشخیص مغز انسان در مقابله با پردازشگرهای موجود، در مواردی که پلاک کثیف، کج و ضربه خورده باشد احتمالا مغز، کارایی بهتری در تشخیص پلاک نسبت به ماشین پلاک خوان دارند که این عامل باعث می شود که دقت پلاک خوانی 100 درصد نشود. در عوض دوربین ها توانایی هایی بیش از چشم انسان دارند که سبب می شود در مواردی مانند نور کم، سیستم پلاک خوان از چشم انسان بهتر عمل کند.

 

برای خودروهایی که در سیستم، پلاک خوانی نشده اند چه تمهیداتی اندیشیده شده است؟

سیستم قابلیت ورود دستی اطلاعات توسط یک رابط گرافیکی کاربر پسند را برای این گونه خودروها دارد.

 

دقت پلاک خوانی پلاک هر خودرو یا هر کاراکتر آن چه ارتباطی به هم دارند؟

دقت پلاک خوانی هر پلاک با دقت پلاک خوانی هر کاراکتر پلاک تفاوت دارد. اگر تنها یک کاراکتر از بین هشت کاراکتر پلاک هم  اشتباه تشخیص داده شده باشد، خطای پلاک خوانی رخ داده است. به بیان دیگر وقتی می گوئیم یک پلاک، صحیح قرائت شده است یعنی تمامی 8 کاراکتر آن (شامل 7 رقم و 1 حرف) صحیح قرائت شده اند.
دقت قرائت هر کاراکتر پلاک اگر A درصد باشد، دقت تشخیص پلاک A^8 درصد (A به توان 8) خواهد بود. برای مثال اگر دقت قرائت هر کاراکتر پلاک 96 درصد باشد، دقت تشخیص پلاک 72 درصد (96 به توان 8) خواهد بود!!!
برای هسته پلاک خوانی ای که دقت کمی دارد آبرومندانه تر این است که دقت پلاک خوانی سیستم بر حسب کاراکتر پلاک بیان  شود!!!

 

سیستم پلاک خوان دارای تائیدیه سازمان یا نهادی می باشد؟

دقت هسته پلاک خوانی شرکت پویا فن آوران کوثر (بهبین) بنا بر تاییدیه های موجود (رجوع به صفحه افتخارات و تائیدیه ها) بر حسب دقت هر کاراکتر پلاک 99.5 درصد و بر حسب دقت تشخیص پلاک 96.5 درصد است.

 

عوامل تاثیرگذار بر دقت پلاک خوانی چه مواردی است؟

یک پلاک خوان قوی به هسته نرم افزاری قوی نیاز دارد. پس از اطمینان از نرم افزار، مهمترین عامل محدود کننده انتخاب نوع دوربین پلاک خوان است. از دیگر عوامل جانبی می توان به توان هسته پردازشی (CPU) اشاره کرد.

 

اجزاء اصلی سیستم پلاک خوان چیست؟

  • دوربین پلاک خوان که وظیفه اخذ تصاویر را دارد.
  • نرم افزار پلاک خوان که الگوریتم های تشخیص پلاک در تصاویر را بر عهده دارد.
  • سخت افزار که پشتوانه عملکرد الگوریتم ها است از جمله: پردازنده و متعلقات، پایه دوربین

برخی اجزاء جانبی که در صورت نیاز استفاده می گردد همچون: پروژکتور، سنسور، لوپ، راهبند، بورد کنترل راهبند، رک، UPS، پرینتر، کارت مگنت / مایفر، RFID، سوئیچ، دوربین اتاق حراست، دوربین نظارتی محیط و …

 

آیا غیر از پلاک ملی استاندارد ایران، می توان سایر پلاک ها (پلاک های نظامی، ترانزیت و …) را هم قرائت کرد؟

نرم افزار به صورت پیش فرض تنها پلاک استاندارد ایران را تشخیص می دهد. اضافه کردن انواع دیگر پلاک برای قرائت شدنی است اما مستلزم صرف زمان و هزینه است.

 

کارکرد سیستم در شرایط مختلف آب و هوایی و شبانه روز به چه نحوی است؟

سیستم در شب و روز قابل استفاده است. همچنین در انواع شرایط آب و هوایی سیستم قابل بهره برداری است مگر در صورتی که پلاک قابل مشاهده نباشد. تصاویر کارکرد دوربین های پلاک خوان در شرایط آب هوایی مختلف را در این لینک ببینید.

 

آیا سیستم منعی در خصوص قرائت پلاک های استاندارد دولتی (قرمز رنگ)، عمومی (زرد رنگ) و پلیس (سبز رنگ) و … دارد؟

در قابلیت هسته نرم افزاری هیچ گونه منعی برای خواندن انواع پلاک ایران اعم از دولتی، عمومی و پلیس وجود ندارد. منتها برای عمکرد مناسب سیستم برای انواع پلاک ها، نیاز به شرایط خاص از جمله نورپردازی مناسب، استفاده از دوربین پلاک خوان مناسب (به عنوان مثال دوربین صنعتی پلاک خوان) می باشد.

 

محدوده پلاک خوانی به چه وسعتی است؟

بستگی به نوع دوربین و لنز آن دارد و معمولا برای پلاک خوان پارکینگ 3 تا 10 متر و برای پلاک خوانی بزرگراه تا 100 متر می باشد.

 

پلاک خوانی از جلو خودرو و یا  از عقب خودرو مقدور می باشد؟

پلاک خوانی هم از پلاک جلوی خودرو و هم از پلاک عقب خودرو مقدور است و محدودیتی در این نظر برای سیستم پلاک خوان وجود ندارد. لکن در حالت پلاک خوانی از جلو و در شب با توجه به مزاحمت نور چراغ جلوی خودروها، نیاز است ملاحظات خاصی در خصوص نحوه نصب دوربین پلاک خوان و پروژکتور صورت پذیرد.

 

آیا نرم افزار سیستم انعطاف لازم برای همراستا شدن با نرم افزارهای سازمان مشتری (حضور و غیاب، کنترل تردد، گیت، صدور قبض و …) را دارا می باشد؟

بله ولی با لحاظ هزینه و زمان مقتضی. به لحاظ کلی امکان ارائه هسته پلاک خوانی به تنهایی و برقراری ارتباط آن با سایر بخش های نرم افزاری با پروتکل مشخص از طریق Socket Programming ،DataBase ،Service ،File  و … امکان پذیر است.

 

پلاک خوانی خودروهای فاقد پلاک یا کثیف یا … چگونه انجام می شود؟

دیده شدن پلاک از جمله شرایط پلاک خوانی است. بنابراین برای پلاک خوانی ماشین هایی که پلاک ندارند و یا پلاک آن ها به شدت کثیف است که حتی چشم نیز قادر به خواندن نیست، تعهدی داده نمی شود.

 

سیستم قابلیت قرائت پلاک در حین حرکت خودرو و تا چه سرعتی را دارد وآیا لزومی به توقف خودرو می باشد؟

احتیاجی به توقف نیست و در صورت استفاده از دوربین و سخت افزار مناسب، محدودیت واقعی ای برای سرعت بالای خودروها نیست به گونه ای که در پلاک خوان های بزرگراهی تا سرعت های بیش از 200 کیلومتر بر ساعت نیز پلاک خوانی بدون مشکل صورت می پذیرد.

 

آیا قرائت پلاک موتورسیکلت نیز امکان پذیر است؟

در هسته استاندارد پلاک خوانی چنین امکانی تعبیه نشده است لکن در صورت نیاز می توان با صرف زمان و هزینه خاص، پلاک خوانی موتور را نیز به نرم افزار پلاک خوان افزود. اما با توجه به پوشیده بودن پلاک بسیاری از موتورها استفاده از نرم افزار پلاک خوان برای موتورها توصیه نمی شود.

 

آیا سیستم قابلیت قرائت پلاک های دست کاری شده (پوشیده شده با اجسام شفاف یا توری، کج شده، پوشیده شده با مواد شیمیایی و …) برای ایجاد اشکال در پلاک خوانی را دارد؟

به طور کلی اگر از دوربین مناسب (به عنوان مثال از دوربین صنعتی پلاک خوانی) استفاده شده باشد در چنین مواردی امکان قرائت اکثر پلاک ها وجود دارد. به عنوان مثال اگر از اسپری محو کننده پلاک خودرو با ماده شیمیایی خاصی استفاده شود که پلاک خودرو را در تصویر مادون قرمز محو کند همچنان در تصویر رنگی پلاک خوانی با موفقیت صورت خواهد پذیرفت.

 

آیا وجود دست انداز، پیچ مسیر، شیب راه و … تاثیری در پلاک خوانی دارد؟

هر میزان که تصویر مناسب تری از پلاک تهیه شود نتیجه پلاک خوانی بهتر خواهد بود لذا قطعا موارد فوق بر نتیجه پلاک خوانی اثر خواهند داشت اما لازم به ذکر است که تمهیدات نرم افزاری خاصی در نرم افزار پلاک خوان برای غلبه بر موارد فوق نیز گنجانده شده است.

 

آیا پلاک خوانی در یک مسیر دو طرفه با یک سیستم پلاک خوان امکان پذیر است؟

بله. ولی در صورتی که تفکیک ورود از خروج دارای اهمیت باشد نیاز به دو دوربین پلاک خوان یا سخت افزار جانبی برای تشخیص ورود یا خروج داریم.

 

آیا دوربینی که خود به تنهایی پلاک خوانی نماید وجود دارد؟

دوربین به تنهایی تنها وظیفه تبدیل تصویر به داده های الکترونیکی را بر عهده دارد و برای قرائت پلاک که شامل پردازش روی این تصاویر است نیاز به پردازنده مجزایی است. لکن امکان تجمیع پردازنده و دوربین در یک مجموعه واحد (باکس) وجود دارد. بدین ترتیب می توان یک دستگاه واحد داشت که وظیفه تصویربرداری و پردازش پلاک را یکجا بر عهده داشته باشد لکن با توجه به ملاحظات اقتصادی در اکثر پروژه های پلاک خوانی و این نکته که برای اپراتور نیاز به یک کامپیوتر داریم، در عمل پلاک خوانی نیز بر روی همان کامپیوتر انجام می شود.

 

آیا شرکت فقط نرم افزار پلاک خوان می فروشد یا سایر مراحل (طراحی اولیه، انتخاب دوربین و پردازنده، نصب و اجرا و …) را نیز بر عهده دارد؟

سطح ارائه خدمات این شرکت طیف گسترده ای است و از فروش هسته پردازش پلاک به تنهایی شروع شده و تا نصب سخت افزار و تهیه نرم افزارهای خاص سفارش مشتری را شامل می شود.

 

آیا نصب دوربین پلاک خوان در گیت ورودی و بکارگیری پردازنده در فاصله ای دورتر مثلا اتاق سرور امکان پذیر است؟

کلیه قسمت های نرم افزار پلاک خوان به صورت تحت شبکه طراحی شده اند لذا می توان هر یک از ماژول ها را در هر جایی در شبکه قرارداد اما طبیعتا به شبکه پایدار با عرض باند مناسب نیاز خواهیم داشت. به طور کلی پیشنهاد می شود که دوربین و پردازنده پلاک خوان در فاصله نزدیک به هم در درب های ورود و خروج نصب شود و تنها اطلاعات ترددها که حجم کمتری و حساسیت زمانی کمتری دارند به سرور مرکزی انتقال یابد.

 

آیا به صورت کنترل از راه دور (ریموت) نیز می توان نرم افزار سیستم را نصب نمود؟

نصب نرم افزار پلاک خوانی و کالیبراسیون آن نیاز به دانش فنی خاصی دارد لکن برای همکاران حوزه نظارت تصویری که به نصب و تنظیم دوربین های تحت شبکه آشنایی دارند در صورت وجود بستر اینترنتی مناسب می توان نصب سیستم را به صورت ریموت با همکاری فردی که آشنا به مسائل فنی باشد به سهولت انجام داد.

 

مزایای اختصاصی پلاک خوان نسبت به کارت در مدیریت پارکینگ چیست؟

پلاک خودرو یک شناسه حقوقی معتبر و یکتا از هویت خودرو است که در سامانه پلاک خوان مبنای تشخیص اصالت خودرو بر اساس آن صورت می پذیرد و با ثبت تصویر ورود و خروج خودرو به پارکینگ، مستند می شود. لذا به نسبت کارت که قابلیت انتقال از یک راننده به راننده دیگر را دارد از مزیت های زیر برخوردار خواهد بود:

  • تهیه گزارش از ورودی و خروج یک خودروی خاص بر مبنای فیلترهای متخلف (زمان، درب ورود و …) که مورد استفاده در موارد امنیتی می باشد.
  • گزارش میزان تردد هر خودرو به منظور شناسایی مشتریان
  • مشخص بودن تمامی خودروهای داخل پارکینگ در هر لحظه که در صورت بروز مشکل امنیتی (دزدی و …) لیست ارزشمندی است
  • نمایش عکس ورود، هنگام خروج برای خودروهای پارکینگ تجاری به جهت جلوگیری از جابجایی خودروها
  • نمایش عکس استاندارد خودرو یا عکس پرسنلی راننده هنگام ورود برای خودروهای پارکینگ اداری
  • مشخص کردن خودروهایی که مدت زمان زیادی است در پارکینگ مانده اند
  • اعتباردهی بر مبنای پلاک و عدم نیاز به اضافه کردن کارت جدید به کارت های متعدد برای پارکینگ

 

آیا می توان با سیستم پلاک خوان، اپراتور را در پارکینگ های عمومی حذف نمود؟

لازم است که مسئله حذف کاربر در دو سطح جداگانه برای ورود یا خروج بررسی گردد. در ورود با توجه به اینکه تراکنش مالی نداریم سیستم می تواند به صورت اتوماتیک و با استفاده از دوربین پلاک خوان، تردد خودرو را به همراه پلاک تشخیص دهد و همچنین کارت به صورت اتوماتیک به راننده تحویل داده شده و یا قبض ورود به همراه بارکد توسط پرینتر چاپ گردد. اما در خروج با توجه به اینکه مسئله پرداخت پول پارکینگ را داریم لازم است که حتما کاربری حضور داشته باشد که تراکنش مالی صورت پذیرد. همچنین این کاربر با مقایسه تصویر ورود و خروج خودرو به پارکینگ، بررسی امنیتی موضوع را نیز بر عهده دارد. البته می توان جایگاه هایی برای پرداخت الکترونیک پول در پارکینگ در نظر گرفت که افراد قبل از خروج از پارکینگ به آن ها مراجعه نموده و با ارائه کارت یا قبض خود مبلغ پارکینگ را پرداخت نمایند و مدت زمان محدودی مثلا 10 دقیقه فرصت داشته باشند که از پارکینگ خارج شوند. بدین ترتیب رانندگانی که به صورت الکترونیکی پول پارکینگ خود را پرداخت نموده باشند در خروجی ها دیگر معطل نخواهند ماند و حتی با گسترش این موضوع می توان برخی خروجی ها را مخصوص این کار قرارداد.

قابلیت های کامل یک نرم افزار مدیریت پارکینگ چیست؟

  • گزارش گیری تحت شبکه
  • کنترل گیت
  • سطوح کاربری متعدد
  • ارائه قبض مبلغ پارکینگ در خروجی به راننده
  • اتصال به کارت خوان برای درج اطلاعات ورود هر خودرو در کارت مربوطه
  • ثبت اطلاعات به صورت رمز شده در کارت به جای استفاده از یک شناسه به تنهایی
  • اتصال به کارت خوان برای قرائت اطلاعات و تطابق با دیتابیس
  • نمایش زنده تصویر دوربین ها
  • نمایش و مدیریت ظرفیت خالی پارکینگ
  • امکان ثبت دستی پلاک های خاص (سیاسی، کنسولی و …)
  • محاسبه پول پارکینگ بر مبنای فرمول های داینامیک
  • امکان تعریف سطوح دسترسی خودروها به صورت انواع لیست زمانی، درب و …
  • امکان تعریف لیست سیاه با هشدار مشخص جهت جلوگیری از خروج یا ورود به پارکینگ
  • پشتیبان گیری اتوماتیک
  • مدیریت قطعی شبکه
  • نمایش تصویر خودرو/ راننده و اطلاعات ورود در خروج برای پارکینگ تجاری
  • نمایش تصویر استاندارد راننده / خودرو در هنگام ورود برای پارکینگ اداری
  • گزارش گیری از عملکرد کاربران بر مبنای درب، زمان به صورت روزانه، هفتگی، ماهیانه و …
  • گزارش گیری از تردد یک خودروی خاص
  • ارائه لیست خودروهای داخل پارکینگ در هر بازه زمانی
  • گزارش گیری ترددها بر مبنای فیلترهای ترکیبی زمانی، درب، کاربر، خودرو

 

در فرآیند پلاک خوانی چه نوع خطاهایی وجود دارد؟تاثیر هر یک در دقت پلاک‌خوانی چه میزان است؟

خطای نخواندن پلاک: یکی از بدترین انوع خطاهای این گونه سیستم‌هاست. در این نوع خطا خودرو از مقابل دوربین عبور می‌کند ولی دوربین آن را تشخیص نمی‌دهد. به صورت عرفی این میزان خطا بین ۱ تا ۴ درصد است.

خطای تشخیص غیر پلاک: تشخیص سایر نوشته‌ها، زمین و بدنه خودروها به جای پلاک. به صورت عرفی این میزان خطا حدود 1 درصد است.

خطای قرائت اشتباه پلاک: از میزان خودروهایی که از مقابل دوربین در یک بازه زمانی عبور می کنند محاسبه می‌شود. بدین صورت که پس از عبور تعداد قابل توجهی خودرو، تعداد خودروهایی که فاقد پلاک بوده‌اند، یا پلاکشان به گونه ای بوده که با چشم نیز قابل خواندن نبوده کسر می گردد (پلاک مخدوش)، سپس از بین سایر خودروها مواردی که یک یا چند کاراکتر پلاک درست خوانده نشده به عنوان خطا در نظر گرفته می‌شود. صحت پلاک خوانی از محاسبه این پارامتر محاسبه خواهد شد.

 

منظور از دقت پلاک خوانی چیست؟

نکته مهم در خصوص دقت سامانه‌های پلاک‌خوانی این است که برخی فروشندگان دقت سیستم خود را به عنوان خطا به ازای هر کاراکتر می‌گویند و این معیاری است متفاوت. زیرا به صورت معمول در هر پلاک 8 کاراکتر داریم،  به عنوان مثال اگر کسی اعلام کند پلاک خوانی با دقت 98 درصد در هر کاراکتر دارد معادل 100*8 ^ 0.98  یعنی چیزی در حدود 85 درصد دقت در خواندن پلاک دارد.

نکته دیگر اینکه برخی سامانه ها دقت بالایی در میان پلاک‌هایی که می خوانند دارند (مثلا 96 ). ولی به میزان قابل توجهی از پلاک‌ها را نمی بینند و اصطلاحا dismiss بالایی دارند. لذا همواره باید این دو معیار را همزمان برای انتخاب در نظر گرفت.

در نهایت در گذشته دقت 85 درصد صحت پلاک خوانی، دقت خوبی به شمار می‌آمد ولی امروزه سیستم‌هایی با دقت 95 و بالاتر هم یافت می‌شود، ولی باید مراقب تبلیغات بود و حتما ادعاها را در عمل ارزیابی علمی نمود.